Tuesday, July 10, 2007

ormonde jayne - ormonde man

Trots att jag upptäcker nya spännande dofter varje månad är det ändå rätt så sällan de hamnar i min dofthylla. Istället lyckas jag köpa flera till "billiga" priser, spontana dofter jag chansar på och hoppas att jag kommer gilla. I slutändan blir det dock inte särskilt billigt utan jag står nog där med två tre dofter för samma summa pengar som en flaska av den dyrare doft jag kanske egentligen vill ha. Det är roligt med många dofter, men är inte livet lite väl kort för att bara nästan skaffa det man vill ha? Har lovat mig själv att försöka att faktiskt koncentrera mig på de som redan vunnit mitt hjärta istället för att göra priskap.

Det här inlägget skulle inte alls handla om mitt senaste inköp, Ormonde Jayne Ormonde Man, men nu när inledningen är skriven blir det så ändå. Har skrivit om doften här förr, ungefär för ett år sedan. Kort efter det tappade bort provet och kunde därför inte återvända till den för att helt bestämma vad jag egentligen tyckte om den. Lyckades inte på något sätt glömma doften under det här året. Har verkligen tänkt på den flera gånger och undrat var provet tog vägen. Men så dök det helt plötsligt upp via Es mamma och när jag väl fick känna den igen visste jag att om jag inte köper jag den i en större mängd så kommer det definitivt ångras. Tyvärr är det ingen parfym som jag lyckats hitta någon annanstans än på deras officiella hemsida, så ett rabatterat köp blev det inte.

Mindes den som något obalancerad där det gröna lyser lite för starkt, men ändå lockande. Och så den underbara sandelträbakgrunden. Och den doftar ganska precis som jag hade för mig. Lite kryddigare öppning kanske, pepprigare också, men definitivt väldigt grön och sedan krämigt träslag mot slutet. Den sticker lite i näsan, ungefär som doften av en tomatplanta kan göra i ett uppvärmt växthus. För att vara en specifik herrdoft känns den otroligt kreativ och utanför den vanliga fåran. Dock tycker jag inte det råder någon som helst tvekan om målgruppen, som en del kanske tycker det gör med nya Fleur de Male eller kanske Dior Homme.

Doften kom i fredags och inte en enda dag har jag gått utan. Sjukt ovanligt då jag sällan lyckas ha samma doft mer än två dagar i sträck. I dag är första dagen jag byter och då till Creed Himalaya. Den ska jag återkomma till, för det var den det här inlägget var tänkt att handla om.