Wednesday, October 01, 2008

annick goutal - eau d'hadrienAtt bli lanserad 1981 under kraftdofternas årtionde kan inte ha varit den bästa förutsättningen för en sådan försiktig komposition som Eau d'Hadrien. Ändå lyckades den bli Annick Goutals storsäljare. Den har inga yviga rörelser eller gömda överraskningar, utan bjuder på en sublim uppvisning med små medel. Citron och cederträ, med några ytterst vaga blomnoter däremellan.

Alla som förälskat sig i Guerlain Eau de Imperiale har nog önskat sig en doft där de läskande, men ack så flyktiga, toppnoterna fanns kvar lite lite längre. Det finns i Eau d'Hadrien i min mening. Timmar efter applikation kan man få små antydningar till den himmelska Eau de Imperiale-öppningen. Vad mer kan man egentligen önska sig? Upplyftande, uppfriskande, sval och enkel, med en enbart skönjbar skugga från cederträet. Perfekt.

Hörs det negativa omdömen om Eau d'Hadrien brukar det vara att den är för anonym. Låt gå för att den kan uppfattas så, men det får verkligen stå för de som säger sånt. Jag älskar den.

Labels:

1 Comments:

Anonymous maisqueperfume said...

hejsan,
I can't read swedish although my best friend of all times is from Sweden....
Could you send this article to me in English?
www.maisqueperfume.com

kisses,
Simone

4:42 PM  

Post a Comment

<< Home