Thursday, October 06, 2005

gaultier²

Första intrycket: Rosa tuggummi och väldigt lik Jean-Paul Gaultiers damdoft Classique, men en smula nedtonad och inte lika blommig. Mint slår emot i början och finns kvar rätt länge. Efter en stund dyker det upp en något pepprig eller möjligen träig ton som håller sig i bakgrunden. Tuggummidoften som är snarlik ett tuggummi som fanns att köpa på tub förr (finns kanske fortfarande, men jag har bara smakat då min bästa barndomskompis Martin hade med sig åt mig från sin semester på franska rivieran någon gång på 80-talet. Fan vad avundsjuk jag var på de där utomlandssemestrarna förresten), får mig även att tänka på något luktsudd jag hade på mellanstadiet. Faktum är att hela doften i sig är lite smutsig och grumlig och påminner möjligen mer om pennfodralet luktsuddet låg i än själva suddet i sig.

Hemma från jobbet, nyduschad och med nypåsprutad doft på kroppen märktes en svag, god doft av nagellack precis i början. Det som kändes lite smutsigt och träigt påminner lite mer om mandelmassa än skitigt pennfodral. Den gillas i alla fall och i morgon ska den lilla matkassa som finns kvar halveras. Har ett prov kvar som antagligen blir oanvänt då jag köper doften i morgon. Är någon nyfiken är det bara att höra av sig så skickar jag (martin at twisterella.com).

----------

Det var en dyr liten sate! 20 ml kostade 365 kronor. Visserligen är det en EdP... Kommer man se en ökning i mängden EdP:er med en inriktning på män snart kanske? Det vore fan på tiden hur som helst. Nog för att överdosering kommer förekomma, men övning ger väl färdighet. Men varför skulle män inte vilja ha en doft som håller läng(r)e i jämförelse med flytkigt rakvatten?

1 Comments:

Blogger Concord said...

Så äntligen har jag då provat Gaultier "to the power of two" som det tydligen ska utläsas.

Först tyckte jag den hade en lite svettigt nötaktig doft som lyckligtvis försvann ganska snabbt. Den var mer oväntad än direkt obehaglig, men något jag tror jag måste vänja mig med.

Enligt huset Gaultier är det här en så kallad "linjär" doft, dvs den är sammansatt så att den inte ska ändra sig på huden som traditionella dofter, utan lukta likadant från början till slut. Jag vet inte riktigt om jag håller med.

Gott luktar det i alla fall efter ett tag. Sött och warmt. Jag kan fortfarande känna den på min ylletröja jag hade på mig. Likheten med hans Classique går inte att förneka. Det sägs att det här var den doft Jean-Paul Gaultier hade velat släppa som sin första, något som hans sponsorer motsatte sig. Enligt dem var inte världen redo för en unisexdoft.

En fasligt dyr historia är det och jag vet inte om jag kommer köpa den. Tror nog jag ska slå till på min första Serge Lutens istället. 950 spänn plus frakt direkt från Paris *gulp*.

Men Gaultier2 är definitivt värd några sniffningar till. Man vet ju aldrig.

12:32 PM  

Post a Comment

<< Home