Thursday, December 08, 2005

bvlgari black

Herregud så jag slackat efter med uppdateringarna. Folk har frågat om jag slutat skriva eller om jag inte haft något att dofta på, men båda är fel. Snarare är problemet att jag haft för mycket att dofta på och helt enkelt inte koncentrerat mig alls på att skriva då andra saker har cirkulerat i mitt huvud. Härmed utlovas bot och bättring.

I går innan jobbet bestämde jag mig för att skutta iväg till Kicks för lite provdoftning, det finns så sjukt många varuhusdofter jag inte är det minsta bekant med. Nu var det Christian Diors Eau Sauvage (Eau de Savage tycker jag...) samt Thierry Mugler Cologne som stod på listan. Den sistnämnda kommer jag dessutom skaffa, utomordentligt trevlig.

På väg ut därifrån råkade jag passera ännu en hylla och tanken var ju inte direkt att något skulle inhandlas. Men så råkade jag se Bvlgari Black i hyllan. En helt otrolig doft jag endast haft som prov tidigare. Har letat runt efter den i Örebro förr, men helt utan resultat och endast fått svar som "Men du måste förstå att vi inte kan hålla ALLA dofter hemma" då jag frågat om de haft Black efter att ha sett andra Bvlgariflaskor i deras sortiment. Hur som helst. Nej, jag hade inte råd men ja, jag köpte den.

Blandningen av gummi och vanilj är smått otrolig. Tydligen ska där finnas svart te också och visst är den en smula rökig, men te tänker jag faktiskt inte på. Det jävliga med den här historien är att jag redan väntar på en för mig tokdyr doft som är väldigt snarlik denna, V.I.P. Room Signature. Har haft ett prov även på den och bestämt mig för att inhandla den men vänta till efter jul. Kruxet är att den är limiterad till 3,000 numrerade flaskor och när de är slut är den slut. Och så en dag nämner Chandler Burr den i N.Y. Times och för mitt inre ser jag 3,000 amerikaner som beställer flaskan och sen står jag där på ett tomt torg utan doften. Jag panikade helt enkelt och beställde en flaska för en tusing. Lovar att skriva mer om snarlikheten mellan dofterna när den kommer hem till mig.

5 Comments:

Blogger Jonas Lindgren said...

Du är verkligen inte klok någonstans, men du är ju lite rolig i alla fall.

2:23 PM  
Blogger Henrik Lundström said...

samt Thierry Mugler Cologne som stod på listan. Den sistnämnda kommer jag dessutom skaffa, utomordentligt trevlig

Ja, visst är den? Jag har dock inte köpt den ännu.

5:08 PM  
Blogger Concord said...

Det är bra Martin, maxa kreditkortet bara!

Bulgari Black blir lite för söt för mig. Jag håller mig till Dzing!

Har för mig att du tyckte Eau Sauvage var lite gubbig? Den kanske har åldrats en aning, men jag gillar den fortfarande. Det var första gången den syntetiska jasmine-doften hedione användes i en blandning. Samma hedione som finns i massiva doser i Odeur 53 om jag minns rätt. Eller var det 47? Jag kan aldrig hålla reda på där siffrorna.

1:47 PM  
Blogger shifts said...

Håkan: Ja, du gillar väl inte vanilj så väldans har jag för mig du sagt då jag nämnde VIP Room första gången? Eftersom jag finner en slående likhet mellan Black och den kan jag tänka mig att den inte skulle falla dig alls i smaken. Det lustiga är att jag sett VIP Room jämföras med Dzing!, men tror det snarare det handlat om för få referenspunkter då likheten kommit upp. Jag finner ingen.

Eau Savage gillade jag verkligen inte alls. Den kändes mest sliten. Intressant det där med hedionen dock. Det ska vara 53 om jag minns rätt. 47:an väntar jag fortfarande på, men du tänkte nog på 71. :)

11:20 PM  
Blogger Concord said...

Ah! 53 ska det va ja. Nu ska jag inte sprida rykten på nätet om nån 47:a. Det kan sluta illa.

Skönt att du inte tror jag kommer tycka om VIP Room. Har verkligen inte råd med sådana extravaganser just nu.

9:44 AM  

Post a Comment

<< Home