Wednesday, July 05, 2006

l'eau de l'artisan


För att bestämma vilken doft som skulle bli dagens sprayade jag min ena handled med Hermès – Eau des Merveilles och den andra med L'Artisan – L'Eau de L'Artisan. Både är helt superba sommardofter och eftersom vädret är så sommrigt det kan bli kunde man tro att det skulle vara ett självklart val. Helt plötsligt ringde det på dörren och förbi kommer mamma med en present från Officina Profumo-Faramceutica di Santa Maria Novella i Florens. Min flaska Nostalgia! Just nu skiter jag i hur varmt det är ute, jag ska ha min Nostaliga på mig, kosta vad det kosta vill. Faktum är att jag tror den kommer passa perfekt med ångorna från het asfalt och värmestrålande byggnader.

Än en gång skulle jag kunna skriva om den älskvärda tjärighet Nostaliga besitter, men nu hade jag redan innan bestämt mig för att skriva lite flyktigt om L'Artisan Parfumeurs lättviktare L'Eau de L'Artisan. Kom bara helt lätt av mig efter den spontana leveransen, men nu så...

Väldigt länge var ett 1ml-prov det enda jag hade av L'Eau de L'Artisan, som följde med en beställning av deras Voleur de Roses. Omedelbar kärlek, nyklippt gräs hade aldrig gestaltats bättre (Carolina Herreras 212 Men samt Chic for Men har en väldigt bra rendering av den tonen också, men inte alls som här). Ändå dröjde ett inköp, och dröjde. Ända till för någon vecka sedan då V, en fin läsare av A Commenced Gross tillika Basenoteshangaround, skulle sälja sin näst intill oanvända flaska.

Gräsdoften är väl kanske det enda doften har till sin fördel, men å andra sidan är den inte så mycket annat. Som ett uppfräschande alternativ de dagar då en stark doft inte är att tänka på är den helt perfekt! Det finns helt klart sämre saker än återkalla barndomens olika gräsmattor genom att sniffa på sin handled. Effekten är näst intill hallucinatorisk. ”Why do all good things come to an end...” sjunger Nelly Furtado och då långvarighet knappast är något som kännetecknar L'Artisans finns det ett slut även för denna. Snarare förr än senare då den håller i sig några timmar och ebbar sedan ut. Innan den försvinner helt påminner den mig otroligt mycket om parfymhusets bestseller, Mure et Musc. Ibland vill jag drista mig till att kalla dem för långväga släktingar.

Cow Parfymeri

L'Artisan Parfumeur

(Bildkälla: laboutiquedelartisanparfumeur.com)

2 Comments:

Anonymous Andreas said...

Nice! Den här kommande filmen borde kanske fånga ditt intresse: http://parfum.film.de/

3:31 PM  
Blogger shifts said...

andreas: Jodå, den ska ses. Har reda suttit och glott på trailern på tyska ;)

12:16 AM  

Post a Comment

<< Home