Friday, August 04, 2006

montale soleil de capri

Denna säsong har jag hitills gjort två inköp vars syfte varit att förse mig med nya sommardofter. Egentligen har jag inte haft några innan som endast haft den uppgiften, men jag tänkte att det för en gång skull kunde vara kul att anpassa sig lite. Den ena var L'Eau de L'Artisan som det redan skrivits om och nästa blev en Montale: Soleil de Capri.

Efter att snabbt ha blivit bekant med ett hyfsat stort urval av dofterna från märket trodde jag knappast att en citrondrypande skapelse skulle bli första inköpet, nej, snarare trodde jag att en tyngre, mörkare kreation i form av en av deras ouddofter skulle komma först. Av någon anledningen blev kärleken intensivare till denna.

Flera gånger har jag sett doften liknas vid ett färskt Juicy Fruit. Även om jag inte tycker Soleil de Capri är fullt så godisliknande, framkallar den gyllenkrämiga doften ett begär att vilja sätta tänderna i armen för att få smaska i sig härligheten. Misstänker att trånandet här är en övergående fas, men vad spelar det för roll när sommaren ofta står som symbol för uppblossande kärlek, kärlek som kan falna till hösten men även bestå om nu känslorna var sanna. Dock är Soleil de Capri en parfym som är lätt att gilla direkt, behöver ingen inskolning alls och kommer vara min semesters klara val då jag bränner bringan på hjälmarbeachen i Läppe utanför Vingåker.

Suravi Online är en suveränt bra butik i USA som håller sig med bland annat Montale (övrigt godis: Amouage, Geir, Creative Universe och Jean Pascal) till hur bra priser som helst. Jag drar mig inte för att ge honom så mycket bra kredit det bara går. Låt er inte luras av hur hemsidan ser ut, servicen är verkligen den vänligaste jag stött på.

Suravi Online

7 Comments:

Anonymous erika said...

Hoppsan, jag tror visst att jag själv skrev något smånonchigt om Juicy-Fruit på B.N... (men, utan att lägga något värde i det, visst finns det något som påminner lite om J.F. ? ) I ärlighetens namn har jag bara testat Soleil de Capri under en enda dag, och det var när vädret fortfarande var kyligt. Kanske ska gräva fram den och ge den en sommarchans innan det är för sent. Annars är det endast Patchouli Leaves som jag har provat från Montale. Den har en märkligt rå och jordig start, med den där lite mögliga undertonen som kan finnas i patchouli, men den utvecklas på ett imponerande sätt mot en fyllig ganska söt men fortfarande lite sträv doft. Väldigt speciell...vet inte vad jag ska tycka riktigt än.

8:10 PM  
Anonymous erika said...

haha, läste igenom min kommentar och insåg att det låter som om jag försöker slå mig in på en vinprovarkarriär....:-)

8:12 PM  
Blogger shifts said...

erika: Äsch jag vet inte, kanske kanske om jag vill riktigt mycket. Den är ju rätt söt samtidigt som den är lite citrusaktig. Patchouli Leaves har jag inte testat ännu, hoppas det blir snart dock. Har nästan tänkt skicka iväg en beställning på resten av de dofter jag ännu inte luktat på från Montale.

4:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

love love din blogg :-)! Äntligen någon som tycker om "riktiga" parfymer, i Sverige (inte Hilton & davidoff) :-))

beställde du prover från sidan du skriver om nån gång? Monatals egen sida är inte bra på det :-(. Och Wuchsa börjar bli för dyr när det gäller prover ;-)

PS. Vad tycks om Pierre Guillaume? :-)
/A.

3:51 AM  
Blogger shifts said...

A: Tack så mycket för berömmet!

Jag har beställt både prover och hela flaskor från Suravi online. Har för mig jag fick betala $1 provet vilket jag tycker är schysst. Om du hälsar från mig blir Vijay som driver affären glad!

Parfumerie Generale ligger i topp tillsammans med Le Labo på mina nästa parfymhus att utforska! Kan knappt bärga mig. Båda husen verkar ha tagit många vars åsikter jag respekterar med storm och jag vill verkligen följa dem i spåren. Stay tuned!

Glöm inte att berätta hur det gått med Montale och Suravi online!

2:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

tack, ska absolut hälsa från dig :-)!!
montale blir nog nästa månad
jag har precis beställt nez-a-nez och jayne ormonds prover.
Hos PG är jag mest intresserad i Aomassaï, Cuir Venenum, Musc Maori, L’Eau de Circé fast tror nog att jag beställer LA COLLECTION COMPLETE "PARFUMERIE GENERALE" ;-) if u know what i mean :-))
Le Labo har jar bara läst om :-) fast Le Labo Neroli 36 sounds nice, jag tycker om malles en passant, så det ska passa bra :-) labdanum annars verkar spännande.
På tal om labdanum, har du testat Norma Kamali's Incense?

see ya! keep up the good work!
/A.

2:42 AM  
Blogger shifts said...

A: jag följde ditt exempel och beställde även jag Nez à Nez prover precis... Roligt och tack för tipset. Sen du nämnde det här har namnet dykt upp framför mina ögon för många gånger för att låta det ignoreras.

Norma Kamali har jag inte provat alls, men rekommenderar du rökelsedoften kanske det är bäst att jag letar reda på den också :)

11:11 AM  

Post a Comment

<< Home