Thursday, June 07, 2007

les parfums de rosine - un zest de rose

Det tog förvånansvärt lång tid för mig att besöka Cow Parfymeri i Stockholm, men nu har jag varit där och det var ju, föga förvånande, väldigt trevligt. Till min stora glädje har de fört in CB I Hate Perfume i sitt sortiment och jag hoppas att de även dyker upp på hemsidan snart. Jag blev nästan lite för överväldigad och gick därifrån utan en enda av Herr Brosius dofter, trots att där fanns ett flertal som passade som handen i handsken. Klarade inte av att bestämma mig där och då. Doftade på de få dofter från Comme des Garçons och L'Artisan jag ännu inte bekantat mig med, men ingen fick det att riktigt jubla övertygande inombords. Inte ens L'Artisans Bois de Farine fick mig att känna så, trots att jag länge sucktat efter den. När köptillfällen dykt har jag varje gång backat eftersom jag inte riktigt kommer på när den ska användas. Jag vill mest ge den en plats i min samling, fascinerande och freaky som den är.

Istället gick jag därifrån med ett spontant köp av Un Zest de Rose från Les Parfums de Rosine, ett anrikt dofthus från Frankrike som nu av någon anledning enbart fokuserar på rosdofter. Tidigare har där funnits andra sorters dofter, men nu vill de tydligen finna sin nisch genom rosorna. Rose d'Homme var den enda jag tidigare stiftat bekanskap med och även om jag smågillar den en smula så känns den inte helt övertygande och känner mest att jag är ute efter något annat.

Mitt val präglas istället av någon slags matighet jag inte lyckas precisera. Rosorna i starten tonas snart ner till ett vackert dovt hummande och fram kryper istället en hel kör av olika sorters citrus. Där håller den sig snällt och ackompanjerar vackert rosorna utan att bli allt för domderande. Här ska finnas te, massor av te, men jag lyckas av någon anledning inte fokusera på det över huvud taget, vilket jag verkar vara ensam om då jag läser andra recensioner av Un Zest. Tänkte om det är vad som bidrar till gourmetkänslan, men det låter ju faktiskt inte särskilt troligt. Till en början ville jag ha in vanilj i kompositionen och jag ger inte helt upp den tanken, trots att jag aldrig sett det listas. Bekväm, mysig och lättburen doft. Min första från Les Parfums de Rosine, men garanterat inte den sista.

Luscious Cargo listar dessa noter: Topp - citron, bergamot, cederträ, torkade frukter. Mitt – bulgarisk ros, jasminroste, ros absolut. Bas - ros, gardenia, vit mysk, grå ambra, rökta telöv.

4 Comments:

Anonymous Qwerty said...

Du har väl inte missat utställningen "Passion för parfym" på Hallwylska museet i Stockholm?

4:44 PM  
Blogger shifts said...

qwerty: Nej då, jag var där också under vistelsen. Köpte en fin bok om huset Guerlain.

11:47 PM  
Blogger Solander said...

Har du varit på C/O Stockholms utförsäljning och fyndat då?

2:01 PM  
Blogger shifts said...

solander: missade den med någon vecka. enligt uppgift var där helt utrensat sedan två veckor tillbaka sett från helgen jag var där. :/

2:35 AM  

Post a Comment

<< Home