Friday, February 16, 2007

kort om baldessarini ambré och makeupstoredoftenVäldigt kort om två nya dofter, inget särskilt inspirerat men jag hade lust att säga något i alla fall. E berättade att Makeupstore kommit ut med en doft i söt flaska med puff, så dagens mål var att undersöka utifall den även dykt upp i Örebro. På väg mot Makeupstore tog jag även vägen förbi Kicks skyltfönster där jag såg att de gjort plats för Baldessarinis Ambré. Företaget är numer dumpat av Hugo Boss och står på egna ben, både vad gäller kläder samt dofter. Första intrycket på doftstickan var sjukt generiskt och fruktigt. Pinsamt. Jag stoppade den snabbt i fickan för att göra en bedömning senare när de värsta toppnoterna avdunstat.

Makeupstore hade mycket riktigt doften och flaskan var faktiskt sjukt söt! De hade inga provstickor så jag fick nöja mig med pappersnäsduk. Första intrycket var att den luktade ok och gott, men kanske inte så spännande direkt. Grönt, lakrits och lavendel hann jag uppsnappa innan mina fumliga fingrar tappade näsduken i snömodden. Den lanseras som en unisexdoft och högst överraskande den lutar mer åt den manliga sidan än den kvinnliga...

Väl hemma fiskade jag upp stickan med Ambré på och faktiskt, nu var den inte så pjåkig! Fruktigheten visade sig vara äpplelik och tyvärr alltför ihållande. Tyvärr då det är den del jag gillar minst. Det positiva var dock en pudrig krämighet som i mångt och mycket är snarlik den från Helmut Lang Cuiron (som ju alla vet är en alldeles underbar doft!). Därmed ska jag ge Ambré åtminstone en chans till genom ett prov på min hud. Kanske dödar min underbara hud äpplet och vrider upp pudrigheten en smula. På återseende!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home